امروزه که استفاده از فضای مجازی در بین مردم سراسر دنیا گسترش یافته است، برنامه نویس های زیادی نیز اقدام به ساخت و عرضه اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی می کنند.در این مقاله، پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در بین مردم در سراسر دنیا را به شما عزیزان معرفی کرده و نکات مهمی درباره هرکدام را نیز بیان خواهیم کرد.
پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی جهان
اگر اهل گشت و گذار در فضای مجازی باشید، احتمالا با اخبار رونمایی از اپلیکیشن های جدید فضای مجازی مواجه شده اید. تنوع شبکه های اجتماعی به قدری بالاست که هر کاربر با توجه به نیاز خود می تواند یک برنامه را برای استفاده خود انتخاب کند.
در ادامه، پرطرفدارترین اپلیکیشن های فضای مجازی را به شما همراهان عزیز معرفی خواهیم کرد.
۱- اینستاگرام
محبوب ترین اپ در بین برنامه های فضای مجازی با توجه به تعداد بالای کاربران، برنامه اینستاگرام است. این پلتفرم با در اختیار قرار دادن امکانات متفاوت برای ساخت محتوا و همچنین توجه به کسب و کارهای آنلاین و ساخت بستر مناسبی برای فعالیت آنها توانسته است گوی سبقت را از رقبای خود بگیرد.
اینستاگرام در ابتدا با ایده اشتراک گذاری عکس پا به میدان رقابت با برنامه های معروفی مثل فیسبوک و توییتر گذاشت. پس از مدتی که با استقبال خوب کاربران روبرو شد، اقدام به اضافه کردن ابزارها و امکانات بیشتری به برنامه کرد تا سطح رضایت کاربران را نسبت به خود افزایش دهد.
نکته جذاب فعالیت در این برنامه، امکان مطرح شدن پیج در بین کاربران با استفاده از خرید فالوور اینستاگرام و خرید لایک اینستاگرام و خرید کامنت سفارشی است که به کسب و کارهای نوپا کمک می کند تا هرچه سریع تر یک اعتبار نسبی برای برند خود دست و پا کنند تا کاربران را به پیج خود جذب نمایند.
بیشتر بخوانید: کدامیک از شبکه های اجتماعی ایرانی را می شناسید؟
۲- فیسبوک
فیسبوک یک شبکه اجتماعی محبوب است که در سال 2004 توسط مارک زاکربرگ و دوستانش به دنیای دیجیتال و ارتباطات ارائه شد.
فیسبوک در حال حاضر بزرگترین شبکه اجتماعی در سراسر دنیاست که بالغ بر 2 میلیارد کاربر فعال از آن استفاده می کنند.
امکان انتشار انواع محتوا مثل محتوای متنی، ویدئویی، تصویر و … در فضای فیسبوک سبب شده تا 2 میلیارد کاربر هنوز هم به این کهنه کار شبکه ای اجتماعی پایبند باشند.تقریبا می توان گفت که هر کاربر فعالی در فضای مجازی، یک حساب فیسبوک نیز دارد.
یکی از جدیدترین امکانات شبکه اجتماعی فیسبوک، امکان خرید آنلاین از فروشگاه های ثبت شده در فیسبوک است که همین مورد سبب شده تا استفاده از این برنامه با وجود اپلیکیشن های مطرح دیگر، باز هم در صدر قرار داشته باشد.
۳- یوتیوب
یوتیوب سرویس اشتراک گذاری ویدئو و فیلم به صورت رایگان است که در سراسر جهان در اختیار کاربران قرار گرفته است.
با کمک یوتیوب می توان ویدئوهای مختلف را در این سرویس منتشر و بازدید بالایی از سمت کاربران دریافت کرد.فعالیت میلیون های کاربر فعال در این بستر سبب شده تا تمامی افراد برای دسترسی به ویدئوهای آموزشی، فان و … از این سرویس استفاده کنند.
کسب درآمد دلاری از این پلتفرم دلیل بزرگتر فعالیت کاربران در این بستر است که از طرفی، یوتیوب را به یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در بین تمام کاربران سراسر دنیا تبدیل کرده است.یکی از بهترین راه های رسیدن به درآمد تنها با داشتن ایده های جدید و موضوعات جذاب در کنار فعالیت مستمر می تواند شما را دسترسی شما را به درآمد های یوتیوب باز کند.
امکان برگزاری استریم، لایو و … با کاربران و دنبال کنندگان کانال از دیگر ویژگی های جذاب این فضا است که مشابه آن را در اینستاگرام دیده اید.
هرچه میزان سابسکرایب یک کانال در فضای یوتیوب بالاتر باشد، بازدیدهای بیشتری دریافت کرده و از آن طرف، مبلغ دریافتی صاحب کانال از یوتیوب بیشتر می شود؛ برای همین خرید سابسکرایب یوتیوب یا خرید واچ تایم یوتیوب برای کسانی که به دنبال پیشرفت در این پلتفرم هستند مهم است.
بیشتر بخوانید: هک رشد اینستاگرام از افسانه تا واقعیت
۴- واتساپ
کاربران ایرانی پس از فیلتر شدن تلگرام، به سمت برنامه واتساپ برای پیام رسانی و ارتباط با سایر کاربران کوچ کردند. از این رو، بسیاری از شما از کاربران این شبکه اجتماعی محسوب می شوید.
واتساپ یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی برای ارسال پیام و محتوای ویدئویی و تصویری است. با این حال، این برنامه نسبت به رقبای خود پیشرفت چشم گیری نداشته است.
جالب است بدانید که واتساپ یکی از شرکت های زیر مجموعه شرکت مادر یعنی فیسبوک است. علاقه زیاد کاربران به این اپلیکیشن و محیط کاربری ساده آن سبب شده تا این برنامه به یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی در بین مردم تبدیل شود.
کاربران در واتساپ می توانند با ایجاد گروه هایی در این برنامه به تبادل اطلاعات و بحث بپردازند و همچنین محتواهای ویدئویی و تصویری و صوتی را با دیگران به اشتراک بگذارند.
یکی از دلایل محبوبیت این برنامه در بین کاربران ایرانی، در دسترس بودن آن با آی پی ایران است که مزیت بزرگی محسوب می شود.
۵- برنامه linkedin
یکی از پرطرفدارترین پلتفرم ها در بین کسب و کارهای مختلف، لینکدین است.لینکدین از بهترین ابزارها برای معرفی کسب و کارها به افراد دیگر است.این اپلیکیشن تنها به معرفی تخصص ها و حوزه های فعالیتی محدود نمی شود و با کمک این شبکه اجتماعی می توان با متخصصین هر حوزه آشنا شد و ارتباط مستقیم برقرار کرد.
بسیاری از شرکت ها از این شبکه اجتماعی برای استخدام نیروهای متخصص مورد نیاز خود استفاده می کنند.
داشتن یک حساب کاربری حرفه ای در پلتفرم لینکدین می تواند شغل و درآمد شما را به لول های بالاتری انتقال دهد.
این برنامه که از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در بین فریلنسرها است، در سال 2016 توسط مایکروسافت خریداری شده است.مهم ترین ویژگی این برنامه، تمرکز روی مهارت و تخصص کاربران است.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان ارسال پست در اینستاگرام
۶- تلگرام
تلگرام یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی برای ارسال پیام های متن باز است.
تلگرام سرویسی مبتنی بر رایانش ابری است که برای سه سیستم عامل مختلف یعنی اندروید، IOS و ویندوز منتشر شده است.
یکی از کاربردهای جذاب تلگرام برای کسب و کارها، امکان منتشر کردن محتوای متنی و صوتی و تصویری در کانال های پرمخاطب است.
تلگرام نیز از جمله شبکه های اجتماعی است که در فضای مجازی ایران فیلتر شده است.
۷- اسنپ چت
اسنپ چت یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در بین کاربران نسل جدید است.در بین کاربران ایرانی، کمتر کسی است که از این اپلیکیشن برای برقراری ارتباط با سایر کاربران استفاده کند.
کاربران بیشتر از برنامه اسنپ چت برای عکس گرفتن و ویدئوهای جذاب استفاده می کنند. ماهیت این برنامه درست مانند اینستاگرام به اشتراک گذاری محتوای تصویری است.
این برنامه در بین کاربران خارجی جز بهترین شبکه های اجتماعی دوست یابی محسوب می شود.
۸- تیک تاک
از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در بین نسل جوان می توان به تیک تاک اشاره کرد.
این برنامه پر سر و صدا در این چند سال اخیر، تاکنون بیش از 700 میلیون کاربر را به خود جذب کرده است.
در برنامه تیک تاک می توان ویدئوهای کوتاه 3 تا 15 ثانیه ای را به اشتراک گذاشت.جذاب بودن ویدئوهای این برنامه به دلیل استفاده از افکت های مختلف، جلوه های ویژه و موزیک است.با کمک این پلتفرم می توان لحظات خنده دار، جذاب و خاطره انگیز را با سایر کاربران این برنامه به اشتراک گذاشت.
جالب است بدانید که برنامه تیک تاک، یک اپلیکیشن چینی است که می توان در دو سیستم عامل اندروید و IOS از آن استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: کدام برنامه ها شبیه اینستاگرام طراحی شده اند؟
۹- وب سایت Reddit
وب سایت ردیت با هدف اشتراک گذاری اخبار جدید و لینک ها در سال 2004 شروع به فعالیت کرد. با اضافه شدن قابلیت های جدید و کارآمد به این برنامه، ردیت در لیست پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی افزوده شد.
وجود تالارهای گفتگو در این برنامه درست مانند اپلیکیشن کلاب هاوس است؛ با این تفاوت که رابط کاربری ردیت، بسیار پیچیده تر و استفاده از آن سخت تر است.
به همین منظور باید زمانی را به یادگیری تمامی بخش ها و قابلیت های ردیت اختصاص دهید.
ردیت را می توان اپلیکیشنی بسیار هوشمند برای اشتراک گذاری محتواها دانست که الگوریتم حاکم بر آن اجازه انتشار محتواهای بی کیفیت و کم بازدید را در این پلتفرم نمی دهد.
ردیت مانند اینستاگرام بر نظر کاربران نسبت به محتواها استوار است؛ این جمله به این معناست که کاربران تعیین کننده سرنوشت هر محتوا در این پلتفرم هستند.محتواهای این برنامه تلفیقی از محتواهای وب، اخبار و شبکه های اجتماعی فعال در سراسر دنیا است.
۱۰- کلاب هاوس
جدیدترین عضو شبکه های اجتماعی، برنامه کلاب هاوس است.این برنامه نوپا بر پایه ی صوت کار می کند و به دلیل راحت بودن کار با آن، بسیاری از کاربران فضای مجازی به سمت آن سوق پیدا کرده اند.
کاربران در برنامه با ایجاد روم ها می توانند به تبادل نظر بپردازند و محدودیتی در تعداد اعضای این روم ها وجود ندارد.
این برنامه در سال 2020 به بازار عرضه شد و تا به امروز بیش از ده میلیون مخاطب را به خود جذب کرده است.
کلاب هاوس امکان گفتگوی زنده بین کاربران را فراهم کرده و همین موضوع سبب احساس صمیمیت بیشتر کاربران یک اتاق با یکدیگر می شود.
از قابلیت های جذاب این برنامه، امکان اتصال آن به حساب اینستاگرام و توییتر است که یک مزیت بزرگ برای اکانت های تجاری محسوب می شود.این برنامه را می توان یکی از بهترین شبکه های اجتماعی برای کسب و کار دانست.
۱۱- توییتر
توییتر از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی قدیمی در بین کاربران است که با خرید سهام آن توسط ایلان ماسک دوباره بر سر زبان ها افتاد.
بسیاری از کاربران ایرانی در این بستر فعالیت می کنند و عمده فعالیت افراد سیاسی کشور نیز در این برنامه است.
کاربران با اشتراک گذاری نوشته های خود با دیگران، روزمرگی ها و نظراتشان نسبت به مسائل اتفاق افتاده در جامعه و پیرامون زندگی خود را بیان می کنند.توییتر یک شبکه اجتماعی قوی است که رابطه بین کاربران در این فضا مانند حلقه های یک زنجیر ناگسستنی است.
این برنامه برای تبلیغات کسب و کارها نیز بسیار کارآمد است؛ چرا که بیشتر فعالان یوتیوب در سایر پلتفرم ها نیز حساب کاربری داشته و با توجه به فضای حاکم در این برنامه، اکثر کاربران از مشتریان خرید اینترنتی هستند.
بیشتر بخوانید: دانلود موزیک بدون کپی رایت برای اینستاگرام و یوتیوب
۱۲- پینترست
پینترست را می توان یکی از مهم ترین برنامه ها برای شکوفایی خلاقیت و کسب ایده های جدید در زمینه تولید محتوا و عکاسی دانست.
این اپلیکیشن برای اشتراک گذاری عکس و ویدئوهای کوتاه به طور رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است.
ممکن است شما هم متوجه محبوبیت پایین این برنامه در بین کاربران ایرانی شده باشید که دلیل آن، گسترش بالای اینستاگرام و محبوبیت زیاد آن در بین ایرانیان است که سبب غافل شدن از سایر برنامه ها می شود.
پینترست منبع ایده های جدید است که از آشپزی گرفته تا تغییر دکوراسیون منزل را می توان در آن پیدا کرد.
حتی اگر به دنبال پیدا کردن یک تصویر زمینه با موضوعی خاص هستید، پینترست انبوهی از عکس های باکیفیت و جذاب را به شما نشان خواهد داد.
نکته جالبی که درباره برنامه پینترست وجود دارد، امکان ایجاد حساب کاربری تجاری در بستر این اپلیکیشن است. با انتخاب گزینه Create a Business Account در زمان ثبت نام می توانید اکانت تجاری خود را فعال کنید. البته پس از ثبت نام نیز امکان تغییر اکانت وجود دارد.
این برنامه همانند اینستاگرام برای اکانت های تجاری نیز ابزارهای متعددی را قرار داده است که دو مورد آن عبارتند از:Rich Pins و Pinterest Analytics که برای تحلیل و آنالیز هر بخش کمک زیادی به پیشرفت پیج شما در این بستر می کند.
۱۳- برنامه Signal
پس از رسانه ای شدن مشکلات امنیتی در بستر برنامه واتساپ، بسیاری از کاربران فضای مجازی به سمت اپلیکیشن های جایگزین سوق پیدا کردند.
پرشباهت ترین برنامه به واتساپ،Signal بود که پس از این حواشی، کاربران زیادی را به خود جذب کرد.Signal Private Messenger اپلیکیشن جایگزین بود که بیشتر موفقیت خود را مدیون ایلان ماسک است؛ چرا که توصیه های ایلان به مردم در استفاده از این برنامه به جای واتساپ، تعداد کاربران آن را به طور چشمگیری افزایش داد.
مهم ترین قابلیت این برنامه که دلیل محبوبیت آن نیز هست، داشتن Private Messenger است.
سرعت بالای آن نیز دومین ملاک کاربران برای استفاده است که این برنامه به خوبی این نیاز را پوشش داد.
امکان ساخت گروه های مختلف برای چت کردن با دوستان و آشنایان و دیگر کاربران و وجود محیط چت خصوصی و تماس تصویری سه ویژگی دیگر این برنامه است که شباهت زیاد سیگنال به واتساپ را به وجود آورده است.
بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد تیک آبی اینستاگرام(آموزش تصویری)
پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در ایران
کار با سرعت پایین اینترنت، تنوع بالای موضوعات هر محتوا و محیط کاربری ساده و راحت از ملاک های کاربران ایرانی برای استفاده از اپلیکیشن ها است.
برخی از برنامه ها با وجود مزایای زیادی که دارند، اما با استقبال خوبی در بین ایرانیان مواجه نمی شوند.
برخی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در بین کاربران ایرانی عبارتند از:
- اینستاگرام
- فیسبوک
- تلگرام
- توییتر
- واتساپ
پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی ایرانی
پیشرفت ها در زمینه ساخت برنامه های شبکه های اجتماعی تنها مختص به کشورهای غربی نبوده است و برنامه نویسان ایرانی نیز با این موج همراه شده اند.
برنامه های بومی سازی شده زیادی به بازار عرضه شد که برخی از آنها توانستند جایگاه خوبی در بین مردم پیدا کنند.
تعدادی از پرمخاطب ترین برنامه های بومی شبکه های اجتماعی در ایران عبارتند از:
- روبیکا
- سروش پلاس
- پیام رسانی به نام ایتا
- آی گپ
- برنامه بله
بهترین شبکه های اجتماعی برای تبلیغات
کسب و کارهای ایرانی زیادی در فضای مجازی فعال هستند که هر کدام طبق نیازها و جامعه هدف محصولات یا خدمات خود، اپلیکیشن هایی را برای استفاده، انتخاب کرده اند.
تا به این مرحله، پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی را برای شما عزیزان بیان کردیم تا با مطالعه ویژگی های آنها بتوانید با دید بازتری تصمیم بگیرید.
در حال حاضر، اینستاگرام قطب اصلی تجارت الکترونیک است که تمامی کسب و کارهای داخلی و خارجی در آن به فعالیت مشغول هستند.
تعداد بالای کاربران، امکانات زیاد این برنامه و از بین رفتن محدودیت جغرافیایی و زمانی از جمله ویژگی هایی هستند که صاحبان کسب و کار را به استفاده از اینستاگرام ترغیب می کند.
رشد پیج در بستر اینستاگرام با سرعت بیشتری همراه است؛ چرا که محدودیت های اپلیکیشن های داخلی را ندارید و از طرفی، تعداد مخاطبان ایرانی این برنامه به نسبت برنامه های دیگر بیشتر است.
شما به راحتی با خرید فالوور و خرید سایر خدمات اینستاگرامی از وب سایت های معتبری مثل فالوکمپ می توانید به پروسه جذب مخاطب سرعت ببخشید و از طرفی، فاصله خود با کسب و کارهای رقیب را کمتر کنید.
با کمک برنامه کلاب هاوس شما به راحتی می توانید با مشتریان خود ارتباط مستقیم داشته و از نظرات و پیشنهادات آنها استفاده کنید.
از طرف دیگر، امکان برگزاری همایش ها و جلسات معرفی محصول و خدمات حدید در این برنامه نیز وجود دارد.
اگر با دید یک بازاریاب به این اپلیکیشن ها نگاه کنید، هر کدام از آنها می توانند در مدیریت هر بخش یک برند موفق به شما کمک کنند.
حتی برنامه های داخلی نیز برای گسترش برند در داخل مرزها و معرفی برند به کاربرانی که از اپلیکیشن های خارجی استفاده نمی کنند، می توانند حائز اهمیت باشند.
پس برای استفاده و انتخاب یک برنامه به عنوان مرجع و انتخاب سایر برنامه های مکمل نیاز به مشورت و بررسی دقیق هر کدام دارد که این پروسه ای زمانبر اما آینده ساز است.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب خرید فالوور فیک اینستاگرامی
سخن پایانی
در این مطلب تلاش کردیم تا پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی در سراسر دنیا و معروف ترین برنامه های بومی ایرانی را برای شما عزیزان بیان کنیم.منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.